Започна кампанията за плащане на данъците с 5 % отстъпка

Вече тече кампанията по заплащане на видовете местни данъци и такса битови отпадъци за 2022 г.

Жителите могат да се възползват от 5%-ната отстъпка, ако платят задълженията си в срок до 30.04.22 г.

Всеки може да провери стойността на данъка си в сайта на община Асеновград: "Меню" - "Електронни услуги" - "Задължения към местни данъци".

За целта е необходимо да се попълни ЕГН, пин код, издаден от общината, и съответният код за сигурност.

За данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства срокът за плащане е на две равни вноски.

Първата е до 30.06.22 г., а втората - до 31.10.22 г. От отстъпката от 5% могат да се възползват гражданите, платили задълженията си за цялата година.

Плащането на данък сгради и такса смет, данък моторно превозно средство (МПС), патентен данък, туристически данък и данък за таксиметровите превози може да се осъществи по няколко различни начина.

Община Асеновград предоставя възможност данъчните задължения да се платят онлайн чрез Виртуален ПОС терминал на сайта – asenovgrad.bg,  чрез превод по банков път, на касите в "Информационен център" в сградата на общинската администрация, както и чрез "Easy Pay", "еРay" и в Български пощи.

Инспекторите дежурят по график, с цел да се обслужват гражданите без прекъсване от 08:00 ч. до 17:00 ч. Касите към отдела са със същото работно време.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини