Метални ограждения и засилено полицейско присъствие около Народното събрание

Метални ограждения са поставени около Народното събрание, a полицейското присъствие е засилено. За днес е предвиден протест в София, докато депутатите гласуват в пленарната зала на второ четене проектобюджета за 2022 г.

За 11 ч. пред Министерския съвет се очаква демонстрация на "Възраждане". Едно от исканията на партията е да отпадне сега зеленият сертификат, за който правителството вече обяви стъпки на премахване с оглед на намаляване заболеваемостта на COVID-19. Това ще е вторият протест на "Възраждане". При предишната демонстрация на партията се стигна до напрежение, а демонстранти се опитаха да влязат в сградата на парламента.

До северния вход на парламента, откъдето традиционно влизат народните представители, да изразят своето недоволство от отпуснатите средства тази сутрин дойдоха служители на музеи и галерии. Те настояват за повече средства за заплати и за функционирането на музеите.

Преди ден на тяхното място бяха майките от "Системата ни убива", които успяха да убедят депутатите за нуждата от увеличаване на помощта за хората с увреждания. Това стана факт след предложение на управляващата коалиция при гласуването на бюджета на държавното обществено осигуряване на второ четене вчера. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини