Шахматисти от цялата страна на турнир в Асеновград

Изображение 1 от 4

    Стартира Държавно първенство по шахмат в Асеновград. Заместник-кметът по хуманитарните дейности бе част от официалното откриване на гросмайсторската надпревара.

    "Истинско удоволствие е за мен да бъда днес тук, на това прекрасно място и сред всички вас.

    България винаги е имала и продължава да ражда своите успехи на най-високо ниво в шахмата както при мъжете, така и при жените.

    Щастлив съм, че младите надежди в този спорт също следват мечтите си. Сигурен съм, че заедно можем да покажем и много повече. Сега е моментът да споделя и гордостта си от успехите на Спортен клуб по шахмат “Асеновец 2006”, чиито състезатели през 2021 г. са спечелили 26 медала от държавни първенства.

    Считам, че днешният турнир е важна стъпка към постигането на още по-добри резултати.

    Не на последно място, от свое име и от името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев, искам да поздравя организаторите и домакините на Държавното първенство за инициативността. И да пожелая здраве и успешно представяне на всички състезатели, които освен, че ще покажат своите умения, ще допринесат и за популяризирането на шахматната игра", каза пред присъстващите инженер Петров.

    Организатор на събитието е Спортен клуб по шахмат “Асеновец 2006”, чийто ръководител е асеновградчанинът Неделчо Чепаринов - баща на гросмайстора от световно ниво Иван Чепаринов.

    Броят на състезателите е както следва: жени - 17 за блиц и 18 за рапид; мъже - 59 за блиц и 60 за рапид.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини