Чартърите до екзотични дестинации от Летище София се радват на сериозен интерес

Общо 114 са международните чартърни полети, осъществени от столичното летище през втория месец на годината. Това съобщиха от пресцентъра на Летище София. През първите два месеца на 2022 г. се наблюдава сериозен интерес към чартърни полети до екзотични дестинации, които са 40 за периода с близо 5000 превозени пътници. Сред предпочитаните дестинации са Доминиканската република, Шри Ланка, Сейшели, Малдиви, Мавриций, Танзания и Кения, уточняват от аеропорта. 

Данните показват още, че и февруари, подобно на януари, продължава да е далеч от нивата на предпандемичната 2019 г. През втория месец на 2022 г. пътниците, преминали през столичното летище, са намалели с близо 37% спрямо 2019 година. За изминалия период са обслужени общо 315 121 души. С 39% е намалял пътникопотокът по международните редовни линии, а пътуващите по вътрешни са с 34% по-малко.

През февруари излетелите и кацнали самолети на летище София достигнаха 3141, като се наблюдава спад от 26% спрямо 2019 г.

Обемът на обработените товарни и пощенски пратки за периода е намалял с близо 22% спрямо преди пандемията и възлиза на 1 504,4 тона. 

Последиците от пандемията продължават да оказват влияние на въздушния трафик, като допълнително негативно въздействие се очаква от ситуацията в Украйна, сочи още анализът на аерогарата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини