Отменят планирани промоции на олио

Заради суматохата с високите цени за олио, които предизвика опашки и напрежение пред редица верига магазини, търговският обект Kaufland излезе с позиция, с която съобщава, че се отменя планината за събота продажба на олио на цена 3,69 лева.

Продуктът традиционно присъства в промоционалните предложения на Kaufland. Конкретната продажба беше планирана и организирана дълго време преди пазарната ситуация да се усложни заради напрегната международна обстановка, Бяха предвидени ограничения за покупка на максимален брой от промоционалния продукт и предприети допълнителни мерки за предотвратяване на струпвания.

В заключение те посочват, че ще продължават да работят за осигуряването на стоки от първа необходимост.

Проверки на Комисията за защита на потребителите установиха, че в търговска мрежа липсват количества олио, съощиха от КЗП. Основната причина според становищата на търговците е липсата на регулярни доставки към тях, които са били предварително заявени.

КЗП е санкционирала тези търговци за нелоялна търговска практика. КЗП отчита и количествата на доставките и ще наложи глоби на търговците, които целят да привлекат клиенти в своите магазини, без да осигурят заявените количества стоки на промоционални цени. Днес цените при олиото вече са се успокоили.

Установено е безспорно, че няма дефицити на стоки. КЗП посъветва хората да запазят потребителско хладнокръвие, да пазаруват разумно и да не бързат да се презапасяват. Когато се презапасяваме с някакви продукти на промоция, това невинаги означава, че пазаруваме разумно, поясняват те.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Da
    DASKAL
    1 -1
    19:06, 14 мар 2022
    Схемата е - олио от карапелит, украинска рапица, евро за водка, на една с в и н я мръсна!
Последни новини