Места от "Междузвездни войни", които наистина същестуват

Магията в киното често се случва, благодарение на технологиите или така наречените компютърно генерирани изображения (CGI). CGI е използването на компютърна графика за правене на изображения и специални ефекти. И да, много филми са базирани почти изцяло на тях, за да създадат нови приказни светове, същества и един по-невероятен и вълшебен живот.

И въпреки това понякога нищо не може да замени някои реални места с красиви гледки, които виждаме на екрана. Включително и във филми като "Междузвездни войни", където почти всичко е създадено на базата на CGI. Нека видим пет локации в някои от филмите от сагата, които наистина съществуват.

"Междузвездни войни, епизод VIII - Последните джедаи"Остров Скелиг Майкъл, Ирландия

Кулминацията на "Силата се пробужда" показа Рей (Дейзи Ридли), която най-накрая се изправя лице в лице с Люк Скайуокър (Марк Хамил) в неговото отдалечено убежище на самотен остров. А в "Последните джедаи" от 2017 г. Рей отново посещава това зашеметяващо място.

Снимка 568733

Източник: iStock

В реалността това е Скелиг Майкъл - един от двата острова Скелиг край бреговете на графство Кери в Ирландия, където монасите строят каменни структури през VII век. Останките от издигнатия от тях манастир за запазени и до днес, въпреки неблагоприятните климатични условия.

Островът завинаги си остава един от уникалните символи на келтското християнство, а през 1996 г. ЮНЕСКО го обявява за Обект на Световното културно наследство.

"Междузвездни войни, епизод II - Атаката на клонингите"Севиля, Испания

Снимка 568734

Източник: iStock

Прословутият площад Plaza de España в Севиля се превръща в Тийд - столицата на Набу, в "Атаката на клонингите". В постпродукцията са приложени цял набор от специални ефекти, за да изглежда по-голям, отколкото в реалния живот, като обликът му е променен, за да стане едва разпознаваем за филма.

Въпреки това верните фенове сигурно си спомнят Падме (Натали Портман), Анакин (Хейдън Кристенсен) и R2-D2 (Кени Бейкър), които се разхождат през забележителните арки на севилския площад. 

"Междузвездни войни, епизод V - Империята отвръща на удара"Финсе, Норвегия

Снимка 568736

Източник: iStock

Красивият ледник Финсе в Норвегия се превръща в отдалечената ледена планета Хот в "Империята отвръща на удара". Ако случайно имаме път натам, от Love Exploring съветват да посетим хотел Finse 1222 и да погледнем книгата им за гости - тя е подписана от продуцентите и актьорите на филма, които отсядат там по време на снимките, включително Джордж Лукас, Кари Фишър, Марк Хамил и Харисън Форд.

"Междузвездни войни, епизод II - Атаката на клонингите"езерото Комо, Италия

Снимка 568737

Източник: iStock

Езерото Комо в Северна Италия редовно се използва като място за снимане на различни филми, поради спиращата дъха природа. Тъмносинята вода и извисяващите се планини създават драматичен фон на всеки филм. В "Атаката на клонингите" територията на Villa del Balbianello е използвана за заснемане на сватбата на Падме и Анакин на Набу.

"Междузвездни войни: Епизод IV - Нова надежда"Тикал, Гватемала

Снимка 568735

Източник: iStock

Мястото, където е снимана бунтовническата база, откъдето Люк Скайуокър излита, за да унищожи Звездата на смъртта в четвъртия филм от легендарната поредица "Междузвездни войни", се намира точно в дъждовните гори на Тикал.

Ако се изкачим на върха на храм IV, пред нас ще се открие не просто величествена гледка към останалите храмове в джунглата, която ни навява мисли за едно славно минало, но за миг ще се почувстваме и като част от невероятния фантастичен свят на Джордж Лукас.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини