Корнелия Нинова: Правителството и Министерският съвет гласуват ли оръжие за Украйна, БСП напуска коалицията

Министерският съвет гласува ли оръжие за Украйна, БСП напуска коалицията. Това каза пред журналисти на стоковата борса в с. Първенец вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, която е и лидер на БСП.

По думите й България изнася оръжие за 50 държави, но "нито един патрон не е заминал за Украйна". Тя бе категорична в позицията си, че няма да подкрепи военна помощ за Украйна.

Министър-председателят и съпредседател на "Продължаваме Промяната" (ПП) Кирил Петков каза на пресконференция в БТА на 27 април, че ПП ще подкрепи военно-техническа помощ за Украйна. Той каза, че решението е взето на заседание на Изпълнителния съвет на ПП и ще бъде подкрепено в парламента.

Вчера в Украйна премиерът посочи, че се надява българският парламент да вземе решение за предоставяне на такава помощ на Украйна и припомни, че това е позицията на ПП, чиито депутати ще я подкрепят в пленарната зала. Крайното решение ще бъде на парламента, отбеляза Петков.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ив
  Иван
  4 -1
  11:37, 29 апр 2022
  Откога чакаме този прекрасен миг,да не виждаме наглата ти селска мутра по телевизиите,ръсеща глупост след глупост,годна само за селския площад в Крушовица,където си израснала!
  С Б О Г О М!!!
 • 2
  Bo
  bondjo
  3 -3
  11:48, 29 апр 2022
  на тая и задника и е алено червен. като комунист пред фашистко оръжие отстоява "идеалите си".
 • 3
  Ив
  Иванов
  2 -2
  12:27, 29 апр 2022
  Явно от Кремъл добре и плащат на червената тетка, щом е толкова напориста.
 • 4
  Пе
  Пепа
  1 0
  15:31, 29 апр 2022
  Айде да заминава Корнелията, никой не я иска
Последни новини