Кметът на Асеновград посрещна гости от Турция

Изображение 1 от 2

    Представители от Сдружението на изселници "Фил Дер", община Нилюфер, град Бурса, Турция гостуваха на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев.

    Изселническата организация „Фил Дер“ в Бурса е създадена през 2003 г.

    Председателят й Мюмюн Тенекеджи и заместник-председателят Абдурахман Ардахан обясниха на своя домакин, че желанието им е взаимоотношенията между двете населени места да продължат да се развиват и занапред.

    Делегацията е посетила две от големите предприятия, разположени на Асеновградско шосе, като са връчили плакети на собствениците им.

    Гостите са категорични, че имат желание и те самите да развиват бизнес в асеновградския регион, както и да помагат в развитието на спорта.

    И още - в Бурса да разкажат за традициите на Асеновград, а обичаите от тук да бъдат популяризирани там.

    Гостите от Република Турция поздравиха кмета Грудев за обновяването на площада и за това, че видимо градът се развива и променя към добро. Те отправиха покана към градоначалника и общинските съветници да гостуват в Бурса на 12-ти юни, когато се отбелязва „Традиционен пикник събор“.

    Събитието се организира именно от сдружението „Фил Дер“.

    По време на мероприятието, по традиция, домакини и гости обменят добри практики при управлението и обсъждат идеи за съвместно развитие на културата и бизнеса.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини