Честит празник, Асеновград!

С празнична света литургия в църквата "Свети Николай Чудотворец" започнаха честванията по случай днешния празник на Асеновград. 

От 10:00 ч. пред паметника на цар Иван Асен II ще се поднесят цветя, а кметът на града доктор Христо Грудев ще произнесе празнично слово.

В 10:30 ч. ще се състои церемония по издигането на националния флаг пред Народно читалище "Родолюбие".

В 11:00 ч. в Старинното училище "Свети Георги" е церемонията по удостояване на граждани с почетни звания на община Асеновград.

От 11:00 ч.в Градския парк за всички асеновградчани и гости на града ще има богата програма - концерт на Представителния духов оркестър на ВВС - Пловдив, съвместен спектакъл на Представителен фолклорен ансамбъл „Шевица“ - София и Представителен фолклорен ансамбъл „Станимака“ при НЧ „Свети преп. Паисий Хилендарски“. 

В следобедните часове ще има детски празник, забавления за малки и големи с любими анимационни герои и концерт на Музейната музикална школа, с ръководител Веселина Пашалиева.

Честването на празникът на града, както и закриването на Майските културни празници 2022 г., ще завършат пред Народно читалище "Родолюбие" с поздрав от ДФ "Косара", празничен концерт на Влади Ампов - Графа и празнични илюминации. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини