Наградиха новия почетен гражданин на Асеновград

    Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев връчи плакета на новия почетен гражданин Христо Христозов.

    "Заслужено признание. Христо Христозов е отдал голяма част от живота си за развитието на културата и популяризиране името на Асеновград из цяла България.

    Нека бъде здрав и занапред да продължава да помага на жителите на общината", каза в приветствието си към него градоначалникът.

    Председателят на Общински съвет - Асеновград пък му подари картина със символа на Асеновград - Асеновата крепост.

    Призът и подаръците бяха връчени на Христозов на официална церемония в Старинно училище "Свети Георги".

    На събитието присъстваха заместник-кметовете и секретаря на община Асеновград, общински съветници и народни представители, граждани. 

    Христо Христозов бе избран за "Почетен гражданин" на Асеновград с решение на Общинския съвет в града. Той има изключителен музикален принос в областта на културата.

    Христозов е роден през 1937 г. и е виртуоз на акордеона. Той е корепетитор и диригент на хор "Родопски звуци", който ежегодно е участвал във фестивали на туристическата песен и е носел на Асеновград грамоти и призови места от участия в "Песните на България".

    Любовта на Христо Христозов към музиката и най-вече към акордеона се поражда още в детските му години.

    По време на военната си служба участва в различни изяви, а след уволнението си, в продължение на пет години е част от естрадния състав към НЧ "Родолюбие", ръководен от Никола Йотов.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини