Продадоха на търг ръкавица на Джако и китара на Елвис

Бяла светеща ръкавица, носена от Майкъл Джексън по време на турнето му през 1984 г., бе продадена за 70 800 долара на търг в Лос Анджелис, съобщи Асошиейтед прес, информира бТВ.

Смята се, че тази ръкавица е сред легендарните вещи на певеца. Тя е била специално проектирана от дизайнера Тед Шел. Украсена е с цилиндрични мъниста, австрийски кристали и 50 лампички, захранвани от батерия, която е поставена в маншета на ръкавицата.

Това е една от двете ръкавици, които Майкъл Джексън е носил по време на турнето. Тя била върната на Шел като подарък от поп певеца през 1986 г. 106 200 долара бяха платени за китара "Martin D-28", с която Елвис Пресли е свирил по време на последното си изпълнение в Лас Вегас.

Ръкавицата и китарата бяха сред десетките вещи от света на Холивуд и на музикалната индустрия, които бяха продадени на търг на аукционна къща "Профайлс ин хистъри".

Камшик, ползван от Харисън Форд в "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход", бе купен за 56 050 долара, а макет на Велосираптор в естествени размери от "Джурасик парк" намери купувач за 76 700 долара. Събраните от търга приходи възлизат на около 5 млн. долара.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини