Задържаният за изнасилване и блудство на свобода срещу 7000 лева гаранция

24-годишният Октай Хасан, който беше задържан за изнасилване и блудство във Войводово, получи мярка парична гаранция в размер на 7000 лева. Тя му бе наложена днес от Окръжен съд – Хасково, съобщиха от Темида.

Припомняме, че престъплението е извършено на 1 срещу 2 декември 2021 г. Според разследващите, тогава младият мъж е насилил 18-годишно момиче, като използвал сила за това и беше задържан.

На 27.06.2022 г. Районният съд в Хасково му е изменил мярката в парична гаранция в размер на 7000 лева, но тя е била обжалвана от прокуратурата пред втора съдебна инстанция.

Окръжният съд, след като разгледа протеста, прецени, че е налице изменение в обстоятелствата. Съдът установи, че по-голямата част от процесуално-следствените действия по разследването са извършени до месец април 2022 г. и обвиняемият активно е съдействал на разследващите органи. От април до настоящия момент няма данни да са извършвани други действия по разследването, които да са довели до събирането на нови доказателства за вината на обвиняемия. Съдът намира, че не е налице опасност същият да се укрие или да извърши престъпление, който извод се обосновава с процесуалното поведение на обвиняемия – съдействие на разследващите органи и спазване на наложената му мярка „домашен арест“. С тези съображения Окръжният съд прие, че изводите в протестираното определение са правилни и мярката гаранция в пари е достатъчна за нуждите на досъдебното производство.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини