Парламентът събра кворум на втория опит

Парламентът днес събра кворум от втория опит, за да започне работа. Втората регистрация отчете 158 души в пленарната зала. При първия опит те бяха 112 при минимум 121 за начало на заседанието.

Депутатите от ГЕРБ-СДС, ИТН и ДПС не се регистрираха при първия опит. Вчера от ГЕРБ-СДС заявиха намерението си да бойкотират кворума до гласуването на нов кабинет.

Заседанието започна с декларация на Любомир Каримански от "Има такъв народ".

"Доверието е неразделна част от функционирането на всяко общество. То е от основните съставки за социално икономически напредък. Доверието позволява на хората да си сътрудничат и да изразяват солидарност. Лошото е, че все не сме научили уроците от миналото. Интелектуалният ни потенциал бе изолиран, друга част - изгонен в чужбина, а останалият у нас е в будна кома. Все нещо не ни достига. Когато СДС спечели с огромно мнозинство висчки си мислехме, че Иван Костов ще управлява 2 мандата, за да направи необходимите устойчиви реформи. Неговото управление имаше всички ресурси и защо не успя да спечели втори мандат? Когато дойде Симеон Втори, с толкова ентусиазъм за реформи, справяне с бедността, доближаване до европейските стандарти, той имаше отново всички ресурси, но втори мандат не постигна. И така - до поставянето на будните българи в 10-годишна кома на посредствеността, принизяване необходимостта от знания, за да не са истински свободни. Стигна се дотам днес да ни опаковат надежда, предлагаща бърз растеж, нулева толерантност към корупцията, и какво ли още не. Така се опитва сегашното правителство, с фасадна помпозност, да ни представи добре опакована лъжа, а истинската част да бъде обвита в мистерия, пазена да не излезе от кутията и да обладае душите на хората. Цинично е как политическата класа остави доверието на хората да изтече в канала, без загриженост, без минимизиране на комплексите и да смекчи арогантния си тон и самодоволство."

Програмата предвижда първо четене на промени в закона за ДДС, с които поетапно се завишава минималният праг на облагаемия годишен оборот от 50 хил. лв. на 100 хил. лв. от 1 януари догодина, съответно на 166 хил. лв. от началото на 2024 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини