Отстъпките за горива направиха опашки по димитровградските бензиностанции

Бензиностанции в Димитровград от събота - 09-ти юли, вече предлагат гориво с отстъпка от 25 стотинки. Това беше въведено в някои от големите вериги. Имаше такива, които се въздържаха, а други възнамеряваха да задействат системата за отстъпки от днес, понеделник.

В обектите, които бяха въвели облекчението, имаше струпване на коли, явно собствениците им са чакали да се въведе отстъпката, за да заредят резервоарите си. Допълнително обслужването на клиентите ставаше по-бавно поради обработката на документите, като въвеждане на данните от талона на автомобила, за да се получи съответната отстъпка.

Компенсацията се получава при зареждане на горива с най-ниска продажна цена от съответния вид в търговския обект. Например в някои от тях това са бензин А95, дизелово гориво, пропан-бутан и метан. Изключват се премиум горивата, които имат добавки.

Количествата трябва да се сипят в резервоара на автомобила, без да се използват допълнителни съдове, уточняват от търговските обекти. Няма ограничение за литрите и броя зарежданията. Важат и отстъпките, които са въведени със специални карти, издадени от по-големите вериги, които допълнително понижават иначе рекордно високите цени на горивата.

За да се получи компенсацията, колата трябва да има регистрация в България, да е собственост на физическо лице, да е категория М1 или L. За превозни средства, регистрирани като N1, или т.нар. баничарки, отстъпка няма да се дава.

В бензиностанцията трябва да се предостави малкия талон, за да могат данните от него да бъдат проверени от касиера.

Шофьорите на метан получават още по-големи отстъпки - там ДДС е 9% и няма акциз.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    !!
    !!
    7 -2
    17:24, 11 юли 2022
    25 стотинки е нищожна отстъпка! Минимум 1 лев трябва да е!
  • 2
    Ве
    Весо
    1 -1
    19:55, 11 юли 2022
    Хайде пак ще се нагушат дигнаха цените и сега тез 25 ст е смях .и тъпия народ юруш тва заслужава тоз народ мачкай гооо
  • 3
    Jj
    Jjj
    0 -1
    14:54, 12 юли 2022
    Много са зле все едно е 1.50
Последни новини