Дезинформирахте ли се вече с тази снимка?

Дезинформацията ни обгражда отвсякъде в социалните мрежи, нацелвайки податливите и чувствителни по дадената тема потребители. Дезинформацията разчита на комбинацията на факти с абсолютна измислица, но достатъчно примамлива за нищо неподозиращите хора и - не без значение - достатъчно ефективна в постигането на целите на дезинформатора.

Ето и един типичен пример, разкрит от д-р Оскар. А вие сами преценете от коя страна идва тази дезинформация, насочена да ви разстрои и настрои срещу - сами преценете срещу какво и кого.

"Тази снимка от 2020 г. и невярната информация, че на нея са президентът на Естония (в средата) със своя съпруг и техният син (в дясно) е споделена над 1000 пъти в социалните мрежи от български потребители

Потресаващи са и коментарите към нея, изразяващи силно възмущение от либералните, соросоидни европейски ценности, давайки за пример традиционалното семейство в България.

Същата снимка, със сходна информация и коментари, е споделена десетки хиляди пъти и в други (предимно) източноевропейски държави.

А истината е, че на снимката са (от ляво на дясно) Райво Аег (министър на правосъдието на Естония); Керсти Калулейд (президент на Естония към 2020 г.) и Мик Пярниц - един от най-авторитетните съвременни естонски писатели, който няма роднинска връзка с президента на Естония. Причината да е облечен така е, че той е защитник на правата на жените и активист срещу домашното насилие.

Тази история е поредното доказателство колко лесно биват манипулирани хората в България, както и за предоверяването, поради липсата на елементарна култура за ползване на социалните мрежи. Тя също така ни напомня колко далече е българското общество от фундаменталните демократични ценности на Европейския съюз и дава отговор на въпроса защо България е приемана с толкова много резерви от останалите дъжвави в съюза.

P.S. Естония е една прекрасна, уредена държава, въпреки че до 1991 г. е част от СССР."

Доктор Александър Оскар

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Fb
    FB
    2 -1
    10:45, 22 авг 2022
    Да, но това не променя факта, че се е снимала с това нещо ...
  • 2
    ??
    ???
    2 -3
    08:56, 23 авг 2022
    Какво имаш предвид под "това нещо"? Всеки може да защитава каквато си кауза иска и да се облече както си иска.Нали за това сме избрали да живеем в свят различен от Русия или Китай.Или смяташ че ако някой облече рокля, а е мъж по документи няма значение защо го е направил и трябва да го приберем в концлагер или да го пребием?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини