Шокирайте неосъзнатите си стереотипи с новото парче на Дав Камерън

Половите стереотипи са толкова дълбоко вкоренени в нас, че даже не го съзнаваме. Това може да не изглежда свързано с музиката, но всъщност е. В случая не става дума за кифлите в поп фолка и мачовците във всички жанрове. Става дума конкретно за видеото на новата песен на Дав Камерън със семплото заглавие "Закуска". Почти няма да намерите там кадри, които да не бъдат оспорени от вътрешния ви глас.

Клипът е замислен като провокация на едни стереотипи, които ни карат да определяме едни и същи ситуации като нормални за мъжете и немислими за жените. Сюжетът не е точно огледален (но почти) на класическия пример с Моника Люински - 23-годишната стажантка, охулена заради секс скандал с президента, и Бил Клинтън, който получи всевъзможна подкрепа и остана на високия си пост, на 52 години по онова време. Сцените са замислени сякаш да предизвикат емпатия, нещо като 4-минутна фантазия за женско отмъщение - "за Бога, представете си само за малко да сте на наше място". Немислимо, нали? Или смятате, че нямате предразсъдъци? Вижте дали все пак няма да шокирате неосъзнатите си стереотипи с това видео.

Клипът е създаден във връзка със забраната на абортите в САЩ, която продължава да скандализира широки кръгове в обществеността там.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини