Община Асеновград се включва в инициативата "Да подадем ръка на природата"

Община Асеновград ще се включи за поредна година в доброволческата инициатива „Да подадем ръка на природата“, като я почистим заедно.

Служители от отдел „Екология и околна среда“ ще почистят няколко местности. Сред тях са „Метоха“ , „Тепавица“, около параклисите "Света Петка“ - малката и „Свети Димитър“ - над Асеновата крепост.

За целта ще бъдат организирани мобилни екипи от еколози.

Всеки, който има възможност и желание, може да се включи в акцията на общинските служители.

Почистването ще се извършва на 17.09.22 г., на указаните места в часовия диапазон от 10:00 до 12:00 часа, служители от отдел екология ще оказват съдействие на всички, които изявят желание да се включат.

Денят е събота и по този начин се предоставя възможност на всички граждани да допринесат с доброволчество за подобряване средата, в която живеем и за опазване на природата.

Освен това жителите на общината могат да почистят и други обществени замърсени места - пред жилището си, в планината, в близост до спортни и детски площадки и т.н.

За тази цел хората ще получат чували и ръкавици напълно безплатно от общината.

Желателно е да направят снимки - "ПРЕДИ" и "СЛЕД" на замърсените терени и да ги изпратят на лично съобщение във Facebook страницата на община Асеновград.

Фотосите ще бъдат публикувани, с цел да се даде пример и да се покаже, че когато хората са обединени и единни, може да се постигне по-чисто и подредено място за живеене.

Безплатните чували и ръкавици ще се раздават всеки работен ден, в срок до 16-ти септември, от 08:00 ч. до 12:30 ч. и от 12:30 ч. до 17:00 ч. в стая 412, ет. IV в сградата на общинската администрация в Асеновград.

Междувременно, в деня на акцията, 17-ти септември, депото за отпадъци, разположено на изхода на града в посока село Боянци, ще приема неограничено количество отпадъци (битови, строителни, мебели и други) само от физически лица за времето от 07:30 ч. до 15:00 ч.

Община Асеновград ще очаква Вашите снимки от почистването на обществени места в града и населените места в региона, като към фотографиите посочите името си и мястото, което сте почистили.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини