Обезвредиха опасен шофьор с оръжие на АМ "Хемус"

Полицаи обезвредиха опасен шофьор с оръжие, който се е движил хаотично по магистрала "Хемус", съобщават от МВР.

Малко след 7.00 часа в дежурната част на областната дирекция е приет сигнал от водачи по АМ "Хемус" за шофьор на БМВ, който криволичи по пътя. Към мястото незабавно е бил изпратен полицейски екип.

Там униформените установили спрял в аварийната лента за движение лек автомобил с търговищка регистрация. Мъж лежал на шофьорската седалка и държал оръжие в ръка. Мястото било обезопасено.

Пристигнал екип на сектор "Специални тактически действия" към областната дирекция в Шумен. Мъжът в автомобила не е изпълнил полицейското разпореждане да отвори вратата, която била заключена. Предприети били незабавни действия. Оръжието е иззето, а той е изведен от автомобила.

Установена е самоличността му - 21-годишен мъж от Търговище. Оръжието е газов пистолет, но не е регистрирано по определения ред. Автомобилът бил с прекратена регистрация, след като му е съставен акт за дрифт в началото на септември в Търговище. Имал е и друг акт за същото нарушение.

Нарушителят има издадени 22 фиша за превишена скорост. Правоспособен водач е от година и половина. За неизпълнение на полицейско разпореждане е задържан за 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини