Какъв ще е бъдещият Интернет? Версията на Google

Изпълнителният директор на Google Ерик Шмидт счита, че след пет години Интернет радикално ще се промени. В Мрежата ще преобладават материали на китайски език, както и социално медия съдържание.

По думите на Шмидт, за да разберем как ще работи Интернет след 5 години, трябва да се вгледаме в сегашните тийнейджъри, който дотогава ще пораснат и ще започнат да работят. Те с лекота ще преминават от едно уеб приложение към друго.

Освен това, той отбелязва, че след пет години, в съответствие със закона на Мур, производителността на компютрите значително ще нарасне. Това ще позволи да се създават мощни уеб приложения и да се реализират множество нови идеи.

СЕО на Google предсказва, че към 2013 г. средната скорост на достъпа до Мрежата ще надвишава 100 Mbit/s и благодарение на това разликите между телевизия, радио и Интернет ще изчезнат. Освен това, ще нараства делът на Интернет видеото, а цялото мултимедийно съдържание потребителите ще получават в реално време.

Ерик Шмидт засегна и темата за търсенето на информация в реално време. „Данните в реално време са също толкова важни, колкото и другите, и искаме да ги включим в резултатите на търсачката. Ние можем да индексираме тази информация още сега, но все още е под въпрос как да я подредим“, - казва той.

Източник: pcworld.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини