Десетима задържани заради наркотици при спецакции в Пловдивско

Изображение 1 от 4

    Десетима души са задържани при паралелни спецакции на ОДМВР- Пловдив за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества.

    Специализираните действия са осъществени в сряда вечерта от служители на отдел „Криминална полиция”  и сектор „Специализирани тактически действия“.

    В хода на операцията са задържани двама мъже - на 20 и 21 години, а в автомобилите им са открити 1300 грама марихуана и 10 грама кокаин.

    Часове по-късно, като съпричастен към установената престъпна дейност, е задържан и 32-годишен жител на кюстендилско село.

    При претърсване на домашния му адрес служители на ОДМВР – Кюстендил намерили и иззели близо 2300 грама марихуана и електронна везна.

    По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК, уведомена е Окръжна прокуратура - Пловдив.

    С постановление на наблюдаващия прокурор тримата мъже са привлечени като обвиняеми и задържани за 72 часа.

    Ден по-рано, при аналогична акция на полицаи от Шесто РУ са арестувани двама мъже  - на 40, 44, с криминалистични регистраци и осъждани.

    При продължилите процесуално-следствени действия от частни адреси в квартал „Изгрев” униформените иззели 8 таблетки клозепам  и около 0,153 г пинака. 

    В жилищата на други двама асеновградчани са открити около 1.400 г амфетамин.

    По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 от НК, работата по него продължава под наблюдението на окръжна прокуратура.

    В Сопот служители на РУ- Карлово спрели за проверка 18-годишно момиче и при обиск у нея намерили 1,45 г марихуана, а у 27-годишна - малко количество амфетамин.

    Три топчета с 0.375 г марихуана са иззети от 17-годишен криминално проявен и осъждан, спрян за проверка от полицаи от РУ- Първомай.

    При инспекция на автомобил, извършена от служители на РУ-Стамболийски, е намерена кутия от шоколад, в която 22-годишния притежател укривал 0.510 г марихуана. Колата била паркирана в землището на с. Цалапица, мъжът е с предишни криминални прояви и присъди.

    Срещу извършителите се водят бързи производства по чл. 354а, ал. 1 от НК.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини