Склоняване към самоубийство е водещата версия за смъртта на кмета на Якоруда

Има следи от куршуми и по мобилния, по-точно дупки, две на брой, за които се очаква резултат от експертиза.

Склоняване към самоубийство е водещата версия за смъртта на кмета на Якоруда Нурадин Кафелов, съобщи заместник районният прокурор Костадин Чилев, цитиран от БНР.

Той беше открит вчера следобед, около 16,30 часа, мъртъв с огнестрелна рана в главата в лек автомобил на пътя към курортната местност Трещеник - на около 6 км от града.

Кафелов е притежавал разрешително за употреба на оръжие.

Прокурорът опроверга първоначалната информация, че автомобилът е бил заключен. Трупът на Кафелов е открит на задната седалка.

Водещата версия на прокуратурата е склоняване към самоубийство. Разследващите се опират и на свидетелства на близките му, че в последно време е бил видимо притеснен. Това било от 2-3 дни, Кафелов е бил с по-различно поведение, видимо притеснен, затворен, не се е държал като както обичайно.

Сигналът е подаден от служебния му шофьор и от лидера на ДПС в общината Ибрахим Карафеиз, които тръгнали да го търсят, тъй като цял ден не отговарял на мобилния си телефон. Намерили го на задната седалка с прострелна рана на главата и с личния му пистолет.

В момента се извършват неотложни действия в град Якоруда, в дома на Кафелов, включително и в общината, разпитват се свидетели.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини