Създават и развиват тийн зона в отдел "Изкуство" на ГБ "Паисий Хилендарски"

Днес, 5-ти декември, от 14 часа в Градска библиотека – Асеновград ще се проведе пресконференция по Проект „Създаване и развитие на тийн-зона в отдел „Изкуство” на Градска библиотека „П. Хилендарски”.

Проектът изготвен от екипа на библиотеката  е получил финансиране по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти” към Национален фонд „Култура” на стойност 14 735,20 лв. и ще се реализира до края на 2023 година.

Основната цел на проекта е развиване капацитета на библиотеката чрез създаване на ново пространство за тийнейджъри  и предоставяне на нови услуги, насочени предимно към тази целева група. 

Проектното предложение е получило висока оценка : „Кандидатът и екипът по проекта притежават необходимите професионални и експертни качества за реализиране на проектното предложение, което предвижда закупуване на оборудване за ситуиране на тийн зона в отдел "Изкуство" на библиотеката.

Така изградената тийн зона ще бъде използвана и като място за обучение.

Планираните дейности са допустими с ясни параметри и резултати. Много добър план за разпространение.

Проектът има потенциал да надгради дейността на библиотеката в град Асеновград. Планираните от кандидата обучения осмислят създаването на този тип пространство.” 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини