Да си спомним Джон Ленън. Revolver на Beatles в невероятно качество

На 8 декември преди 42 години светът загуби Джон Ленън.

Ленън е една от най-влиятелните и популярни личности в поп културата на XX век. Придобива световна известност като член и водеща фигура в рок групата „Бийтълс“, получила международна слава през 60-те години. Ленън е в основата на еволюцията в стила на групата, който от традиционни любовни сюжети, на фона на семпла мелодия, прераства в социално ангажирани текстове, а състава започва да експериментира с различни музикални течения.

Предлагаме ви плейлистата с наскоро ремиксираните и разширени специални издания на Revolver., който излиза през 1966 година. Това е и годината, когато Джон Ленън среща Йоко Оно. 

Албумът Revolver променя всичко. Той изкарва популярната музика от руслото ѝ и поставя началото на нова ера на експериментална, авангардна звукова психеделия. Revolver довежда до културна промяна и отбеляза важен обрат в творческата еволюция на The Beatles. С Revolver Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар отплават заедно през едно ново музикално море.

Revolver се предлага се навсякъде в 5CD/4LP Super Deluxe, 2CD Deluxe, Picture Disk, 1LP, 1CD, за сваляне и стрийминг. Dolby Atmos Mixes + оригинален моно микс придружават неиздавани досега записи на сесии и демонстрации, плюс “Paperback Writer” и “Rain”.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини