Издънка: Депутати от БСП излъчиха на живо закрито заседание

Народното събрание отново реши да направи открити и публични обсъжданията за оказване на военна и военнотехническа подкрепа от България за Украйна, след като стана ясно, че народни представители от "БСП за България" излъчват на живо в социалните мрежи със собствените си телефони дебатите, започнали в закрито заседание. 

По предложение на председателстващия заседанието Росен Желязков от тази сутрин, две извънредни точки, свързани с оказването на военна помощ, влязоха в дневния ред на днешното заседание, а дебатите по тях първоначално се провеждаха при закрити врата, без камери и микрофони на медиите в пленарната зала. 

Една от точките е проект на решение за оказване на военна и военнотехническа подкрепа за Украйна, а втората е свързана с ратифицирането на споразумението между Министерството на отбраната на България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси.

След като започна закритата част на заседанието, народни представители от „БСП за България“ излъчваха на живо в социалните мрежи случващото се в пленарната зала и призоваха президентът Румен Радев, който е и върховен главнокомандващ на Българската армия, също да присъства на обсъжданията. От левицата възразиха срещу начина, по който точките са влезли в дневния ред пленарното заседание и се обявиха против решението страната ни да подпомага военно Украйна. 

След изчитането на доклада и 20-минутна почивка по искане на парламентарната група на "Възраждане", депутатите преминаха към публичните обсъждания по проекта на решение. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини