Полицията със завишен контрол и проверки през празничните дни

Служителите от Областна дирекция на МВР – Пловдив са в готовност да изпълнят комплекса от мерки, набелязани и планирани от ръководството във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници и поредиците от почивни дни.

В цялостната организация за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението по пътищата, недопускане на пътнотранспортни произшествия и работата по предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления са включени всички необходими сили и средства от структурите на дирекцията.

Осезаемо полицейско присъствие ще има около обектите и местата, където традиционно се очаква струпване на хора – в районите на складови бази, борси, тържища и пазари, големите търговски комплекси, религиозни храмове.

Униформените ще имат за задача да следят за евентуални закононарушения, а проверки са планирани и с участие на представители от РЗИ, ОДБХ и Комисия за защита на потребителите.

Завишен е контролът при пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Затова с особено внимание ще бъдат извършвани проверките за предотвратяване на продажба на пиротехнически изделия без необходимите разрешителни за търговия и документи за качество.

Продължават и активните полицейски операции, свързани с безопасността на движението и недопускане на нарушения от страна на всички участници.

На 23 декември и на 2 януари, когато трафикът е най-интензивен, е създадена организация екипи на сектор „Пътна полиция” до подпомагат пътуващите на входовете и изходите на населените места и по основните пътни артерии, а при необходимост ще предприемат и регулиране на движението.

Дейността на полицейските служители ще бъде насочена и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство.

В празничните и почивни дни униформените ще контролират строго скоростните режими, няма да допускат управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и/ или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи.

Създадена е организация за включване на допълнителни екипи за подпомагане на пътуващите в случай на рязко влошаване на метеорологичната и/или пътнотранспортната обстановка, внезапно появили се опасности за движението по пътищата и другиобстоятелства, затрудняващи трафика, като при необходимост ще бъде въвеждана временна организация на движението. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини