Христо Стоичков направи първа копка на нов спортен комплекс в Пловдив

Изображение 1 от 4

    Кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по спорт Георги Титюков и футболната легенда Христо Стоичков направиха символична първа копка на новия спортен комплекс, който предстои да бъде изграден в двора между езиковите гимназии “Пловдив” и “Иван Вазов”.

    “Продължаваме с инвестициите в спортната инфраструктура.

    Спортът е също толкова важен, колкото образованието и всяко училище трябва да има спортна база, за да има къде децата ни да играят и да растат здрави”, заяви градоначалникът и припомни, че само преди две седмици първа копка на многофункционална спортна зала беше направена в ЕГ “Иван Вазов”.

    Зам.-кметът по спорт Георги Титюков уточни, че настоящият проект предвижда изграждането на 8 многофункционални спортни игрища за футбол, хандбал, волейбол и тенис на корт.

    “Стартираме реализацията на първия етап на проекта, като сроковете за изпълнение са 120 дни за проектиране и 210 дни за изпълнение”, коментира Титюков.

    По думите му вторият етап на строителството включва изграждане и на спортна зала за тренировки.

    Община Пловдив проведе обществена поръчка, по която има избран изпълнител и предстои да бъде подписан договор с него.

    Игрищата ще се ползват безплатно от деца и ученици, както и от възпитаниците на двете гимназии до 19.30 ч.

    “Когато ми представиха плана за изграждането на този спортен комплекс ме върнаха в детството и там откъдето съм тръгнал.

    Надявам се тази спортна база да бъде използвана от всички деца и в почивните дни те да се събират и да играят тук”, сподели футболната легенда Христо Стоичков и благодари на кмета Здравко Димитров и зам.-кмета Георги Титюков за реализацията на инициативата.

    Фирмата изпълнител на проекта, “МСпорт брос” ЕООД, има опит в проектирането и изграждането на множество обекти за ФИФА, УЕФА, федерации, общини в България, Северна Македония, Румъния, Кипър и др.

    Компанията разполага с екип от проектанти, инженери, както и със специализирана техника за реализиране на спортно-инфраструктурни проекти.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини