"Левицата!" залага на три жени начело на листите в София и взима кадри на БСП

Mая Манолова, Татяна Дончева и Цветеслава Гълъбова повеждат листите на "Левицата!" в трите избирателни района в София, съобщава коалицията до медиите. Трите са начело на кандидатдепутатските списъци съответно в 23 многомандатен избирателен район (МИР)24 МИР и 25 МИР. Манолова ще води листата и във Варна, а Татяна Дончева и във Велико Търново. Цветеслава Гълъбова е директор на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски", беше част от инициативния комитет на президента Румен Радев.

Според информация на "Дневник" Георги Кадиев (председател на партия "Нормална държава", бивш депутат от БСП ще води листата в Стара Загора; Валери Жаблянов, който наскоро беше изключен от БСП и три пъти е бил депутат от социалистическата партия, ще води листите на "Левицата!" в Пловдив и Враца. Антон Коджабашев, световен и европейски шампион по вдигане на тежести, който досега се е кандидатирал за депутат от листите на АБВ, ще е начело в Бургас. Любомир Халачев от АБВ пък ще води листата на "Левицата!" в Кърджали.

Председателят на АБВ Румен Петков няма да се кандидатира за депутат, въпреки че участваше на срещите при оформянето и представянето на новото ляво обединение. Друг Румен Петков обаче ще води в Ловеч, като според информация на "Дневник" става дума за главния редактор на сайта pogled.info

Костадин Паскалев, който е сред инициаторите на новото ляво обединение, но все още е и член на Националния съвет на БСП, няма да е в кандидатдепутатските листи. Наскоро повторно изключеният от БСП Кирил Добрев също няма да се кандидатира за депутат от "Левицата!", твърди източник от коалицията пред "Дневник".

Иванка Баева, адвокат, бивш областен управител на Габрово, ще бъде водач на листата на "Левицата!" в града. Била е дългогодишен участник и председател на Районната избирателна комисия (РИК) от квотата на БСП в Габрово.

В Кюстендил начело на кандидатдепутатските списъци на новото ляво обединение ще е Вася Пешева. Тя е адвокат, била е водач на листата за общински съветници на ГЕРБ за местните избори през 2011 г. В листата на "Левицата!" от този град ще влезе и Димитър Соколов, общински съветник от групата на БСП. Иван Сергисов, също бивш кадър на БСП, ще бъде водач на листата на новото ляво обединение в Монтана.

Иван Мандински, който преди два дни обяви, че напуска Националния съвет на БСП, а през 2016 г. е избран за председател на младежката организация на социалистическата партия в Плевен, повежда листата на "Левицата!" в града.

Красимир Ениманев, който преди се е кандидатирал от листите на социалистическата партия в Русе, сега повежда кандидатдепутатския списък на "Левицата!" в града. Веселин Тодоров, който доскоро е бил в листи на БСП за народни представители, сега повежда за новото ляво обединение в Шумен. Мими Караколева води листата на "Левицата!" в Ямбол, като преди това се е кандидатирала за депутат от "Изправи се, България" (на Мая Манолова) и за общински съветник от БСП.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Sd
    sdf
    1 0
    14:54, 28 фев 2023
    Женски вариант на тримата глупаци, тримата алчняци :)
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини