Почти без промени: ДПС смени водачите на листи в седем района, но не и Пеевски

Почти без промени в челните позиции Движението за права и свободи (ДПС) ще участва на парламентарните избори на 2 април. Размествания има в четирите софийски района, във Варна, Кюстендил и Перник. Петима души пък водят по две листи. Това се разбира от информация на сайта на ДПС. Срокът за партиите и коалициите да регистрират кандидатдепутатските си листи е днес, 28 февруари.

В 23 многомандатен избирателен район (МИР) вместо Едиз Саидов начело на листата застава Валентин Тончев. Той е бивш външнополитически съветник в Европейския парламент на евродепутата от ДПС Илхан Кючук. Тончев за първи път застава начело на листа, докато Едиз Саидов за втори път ще оглави листа - този път в 24 МИР София. Саидов е бил парламентарен сътрудник на бившия депутат Айхан Етем, изгонен от партията заедно с Лютви Местан. Саидов измества от челната позиция в 24 МИР Ертен Анисова. В 25 МИР в столицата вместо дългогодишният депутат, бивш министър и експерт по социалните въпроси Хасан Адемов, който на предишния вот не успя да влезе в парламента, първи в кандидатдепутатския списък на ДПС е Цветан Енчев, който пък традиционно водеше в София-област. Вместо него там ще се яви бившият финансов министър в кабинета "Станишев" Петър Чобанов.

Във Варна вместо дългогодишния депутат на движението Ерджан Ебатин водач ще бъде бившият министър без портфейл от кабинета "Станишев" и бивш евродепутат Филиз Хюсменова. В Кюстендил и Перник двамата досегашни водачи Александър Несторов и Шейхриар Златарска разменят местата си.

Без изненада санкционираният по глобалния закон "Магнитски" Делян Пеевски ще води листите в Благоевград и Пазарджик. Йордан Цонев е начело във Велико Търново, а председателят на партията Мустафа Карадайъ запазва водачеството си в Кърджали и Шумен.

Ето кои са всички водачи:

Благоевград: Делян Пеевски
Бургас: Севим Али
Варна: Филиз Хюсменова
Велико Търново: Йордан Цонев
Видин: Станислав Анастасов
Враца: Цветан Енчев
Габрово: Юсеин Вейселов
Добрич: Ертен Анисова
Кърджали: Мустафа Карадайъ
Кюстендил: Александър Несторов
Ловеч: Станислав Анастасов
Монтана: Димитър Аврамов
Пазарджик: Делян Пеевски
Перник: Александър Несторов
Плевен: Марио Рангелов
Пловдив-град: Танер Али
Пловдив област: Рамадан Аталай
Разград: Ахмед Ахмедов
Русе: Ализан Яхова
Силистра: Джевдет Чакъров
Сливен: Хатидже Георгиева
Смолян: Хайри Садъков
София-МИР 23: Валентин Тончев
София-МИР 24: Едиз-Ханиф Саидов
София-МИР 25: Цветан Енчев
София-област: Петър Чобанов
Стара Загора: Халил Летифов
Търговище: Джейхан Ибрямов
Хасково: Сезгин Мехмед
Шумен: Мустафа Карадайъ
Ямбол: Петър Чобанов

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини