Полицаи иззеха флакон и капсули от непълнолетна в нощно заведение в Асеновград

Полицейските действия за предотвратяване на престъпления, свързани с наркотици, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни, недопускане на противообществени прояви и опазване на обществения ред е проведена през почивните дни в Пловдив и региона.

В областния град служители на Четвърто РУ установили, че след 22 ч. в петък, в клуб в квартал „Капана” има двама непълнолетни, без пълнолетен придружител.

На родителите им са съставени актове по Закона за защита на детето.

Същото административно отношение е взето и от служителите на реда в Асеновград, след като в нощта срещу неделя констатирали незаконосъобразно присъствие на непълнолетна в местно заведение.

От нея са иззети флакон и няколко капсули, чието съдържание предстои да бъде изяснено след експертна справка.

По случая в районното управление е започната проверка съгласно Закона за здравето.

В рамките на акцията униформените са проверили 45 лица и 16 автомобила. За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 2 акта. Задържан е водач под въздействие на алкохол над 1,2 промила, срещу когото е образувано бързо производство.

При паралелна специализирана операция колегите им от РУ-Раковски извършили проверки в две дискотеки – в града и в село Белозем.

Участвали са и служители от пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили”, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, ТДНАП, РЗИ и ОДБХ.

След 22 ч. общо в двете заведения са установени 5 непълнолетни посетители, за което са съставени актове по Наредба 1 на Община Раковски. Пет са и предупредителните протоколи по чл. 65 от ЗМВР.

За несъответствия с изискванията за пожарната безопасност в обектите, от инспекторите в РДПБЗН са изготвени два акта.

Други два са били от компетентността на данъчните и здравните служители за липса на касов апарат и тютюнопушене в затворено помещение.

Констатирана е и нередност по отношение на безопасността на храните, за което е издаден протокол. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини