Предизборната рулетка се завърта в Хасково за 21 формации и 173 кандидати

На 28 февруари изтече последният срок за регистрация на предизборните листи за вота за 49 Народно събрание на 2-ри април. В 29 Многомандатен изборен район-Хасково състезанието започва за 21 партии и коалиции. Регистрирани са общо 173-ма кандидати, които ще спорят за 8 места в парламента, колкото е квотата за Хасковски регион. Разпределението се запази от предходния вот, въпреки резултатите от последното преброяване, които отчете по-ниска числеността в областта.

В последния ден за регистрация в РИК-Хасково документи подадоха от Коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България”, КП”Левицата”, ПП “Национално движение за стабилност и възход” и ПП “Българска социалдемокрация – Евролевица” .

От решенията, публикувани от Районната избирателна комисия, след заседанието й тази вечер, стана ясно, че има промяна в регистрираната през вчерашния ден листа на „Български възход“. На мястото на поставения под номер 10 в нея Кристиян Божинов, който е депозирал отказ, влиза Янка Гърова-Чакалова.

Утре сутринта предстои ЦИК да изтегли жребия за номера на бюлетините, с които политическите сили ще участват на изборите през април.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини