Община Асеновград с нови проекти за шест учебни заведения

Община Асеновград подаде 6 проектни предложения по процедура “Модернизация на образователната среда” на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Обектите, за които се кандидатства, са ДГ "Асенова крепост", ДГ "Никола Вапцаров" и ДГ "Зорница" (филиал кв. "Запад"), както и ОУ "Христо Ботев", ОУ "Отец Паисий" и ОУ "Петко Каравелов".

Проектните предложения представят комплекс от мерки, насочени към създаване на съвременна и модерна материална база, която да гарантира здравословни и качествени условия за обучение, възпитание и социализация на децата и учениците.

Проектите предвиждат внедряване на мерки за енергийна ефективност, мащабни вътрешни и външни ремонтни дейности, преустройства на пространства, нови функционални решения, създаване на STEM среда.

Сериозни интервенции са планирани и за дворните пространства на посочените учебни заведения.

Целта е създаване на нови спортни и детски площадки, кътове за  открити уроци, отдих и зеленина.

Освен строителните работи, в проектите са заложени и доставки на обзавеждане, оборудване и техника, допринасящи за обновяване облика на вътрешната среда и модернизацията на учебния процес.

Всички проектни дейности са формирани на базата на изготвени технически и енергийни обследвания на сградите, извършени огледи на място и проведени съвместни срещи с директорите, с които са дискутирани и обобщени конкретните нужди и проблеми на всяко учебно заведение.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини