Кметът на Асеновград към военнослужещите: Благодаря Ви, че с достойнство защитавате родината

    Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев бе сред официалните гости на тържествената церемония по честване празника на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия, 110 години от Балканската война и овладяването на Одринската крепост и 95 години от създаването на Четвърти артилерийски полк.

    „Артилерио, чест ти се пада да удариш врага първи ти! Две години съм изпълнявал този военен марш в нашето поделение. Военно формирование 24490 е неотменима част от община Асеновград.

    Ние се гордеем и разчитаме на Вас в трудни моменти и официални събития. Вие първи реагирате при спешни ситуации.

    Искаме и правим всичко необходимо отново полкът на Асеновград да стане артилерийска бригада. Водим преговори в това отношение и смятам, че те ще доведат до успех.

    Тук присъстват личности, на които разчитаме тази наша кауза и цел да се превърне в реалност.

    Благодаря Ви, че с достойнство защитавате нашата Родина! Желая Ви крепко здраве – на Вас и Вашите близки и семейства.

    Община Асеновград винаги ще Ви оказва подкрепа така, както и ние, знам, че можем да разчитаме на Вас. Честит празник!“, каза от трибуната пред присъстващите кметът.

    Последва награждаване на отличени военнослужещи за проявен професионализъм, постигнати високи резултати, отдаденост в работата и трудолюбие.

    Градоначалникът също бе удостоен с жест на внимание.

    Д-р Грудев получи плакет и почетна грамота лично от командира на 4-ти артилерийски полк полковник Красимир Ташев, с благодарност за ползотворното съвместно сътрудничество и приятелство между армията и община Асеновград.

    Празникът завърши с тържествен марш на военнослужещите във ВФ 24490 – Асеновград.

    Градоначалникът отправи и официален поздравителен адрес:

    „УВАЖАЕМИ ПОЛКОВНИК ТАШЕВ,

    УВАЖАЕМИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ,

    Обръщам се към Вас с респект в деня, в който чествате празника на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия и отбелязваме 95-тата годишнина от създаването на Четвърти артилерийски полк - Асеновград.

    Използвам този прекрасен повод, за да изразя своето уважение към всички, които са избрали трудния път на защитници на отечеството. Път – достоен за пример и подражание!

    И в мирно време имаме нужда от смели и храбри мъже и жени, а Вие всекидневно доказвате своето чувство на отговорност и ангажираност към съдбата на Родината.

    Изпълнявате професионалните си ангажименти с достойнство и чест, както в пределите на страната, така и при мироопазващи операции зад граница, като издигате международния авторитет на България.

    Бъдете здрави и отговорни за бъдещето ни!

    Следвайте примера на нашите предци и съхранете честта и традициите на Българската армия за следващи поколения.“

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини