Георги Енев e взимал между 780 и 3500 лева за фиктивна кремация, съобщиха от прокуратурата

Най-малката сума заплатена на погребалния агент Георги Енев да извърши кремация е 780 лева, а най-голямата - 3500 лева, посочи, ръководителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова на пресконференция.

Днес от прокуратурата съобщиха, че са внесли в съда обвинителен акт срещу Енев за това, че в периода от 8 януари 2020 г. до 13 май 2022 г. в София и Банкя, Енев е измамил 19 души, че ако му се дадат пари, ще организира кремация за техни починали близки. Причинената вреда на измамените е за общо 28 230 лева.

Зартова обясни, че Енев не е извършвал кремацията, за която му е плащано, а починалите са заравяни в нерегламентирано гробище в землището на с. Клисура. По думите на прокуратура до момента са открити останките на 12 от общо 20-те починали, които е трябвало да бъдат кремирани. Енев не е дал обяснения, казал е само, че е използвал крематориумите в София и Пловдив.

От прокуратурата посочиха, че са направили проверка в трите крематориума в страната, но не са открили данни за липсващите останки на осемте души.

До труповете и останките се стига след показания на свидетел по делото. Установен е и човекът, който реално е изкопавал гробовете, но срещу него няма повдигнато обвинение, обясни прокурор Зартова. 

Делото е 22 тома, а ескпертизите по него са на стойност 23 949 лева. В момента Георги Енев е под домашен арест, очаква се съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини