Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Над 13 100 души от Смолян и областта са подали декларациите си пред НАП до полунощ на 2 май, като са декларирали данък върху доходите на стойност почти 2 500 000 лв., сочат данните на приходната агенция. 
Над 65 % от формулярите са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. Повече от 52% от гражданите са се възползвали от предварително попълнените декларации за доходите, които са достъпни в Портала за е-услуги на агенцията. 
В случай на допуснати неточности в декларираните данни, до 30 септември 2023 г. данъкоплатците имат възможност да направят промени, като подадат коригираща декларация.   
„Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени от физическите лица през 2022 г., приключи успешно в офис Смолян. За поредна година отчитаме завишен брой на подадените декларации, което се дължи на по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Благодаря на колегите за професионализма и за отлично свършената работа“, каза директорът на офиса на НАП в Смолян Таньо Караманолов.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини