Край на изолацията на уручевци, вече минават по нов мост до махалата

Новоизграден мост вече свързва рудоземската махала Уручевска със света. Съоръжението е построено на мястото на стария мост, отнесен от реката през 2021-ва година.
 Уручевска е махала на село Елховец. Единствения път до нея пресича река Елховска. При бедствието през декември 2021-ва година махалата остана откъсната, тъй като придошлата река тогава разруши моста.
" Десет нали са постоянните жители там, но има много хора, които имат имоти, които се обслюжват нали пролетно, есенно време. Животни има нали от другата страна на махалата, които също искат нали грижи. Беше много важен и от голямо значение тоя, това съоръжение, този мост за жителите на цялото село, не само на въпросната махала", обясни пред еТВ кметът на Елховец Добромир Шевелиев 
 След почти година чакане най-после са отпуснати средства от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за строителството на изцяло ново съоръжение.
Близо 400 хиляди струва цялото изграждане на моста. Местните се хвалят, че съоражението  изглежда супер модерно и туристите се впечатляват от облика му.
"Хора от другаде, които идват и виждат моста, твърдят че това е едно от най-модерните такъв вид съоръжения в областта, които са изграждани в последните години и може би с право. Изключително надеждно, качествено изпълнено съоръжение. Фирмата изпълнител бяха абсолютни нали перфекционисти и много качествено се работеше по цялото изпълнение на обекта и на проекта.", хвали се кметът на селото
В Елховец вече се радват и на изцяло асфалтирания път до Рудозем, което значително улеснява придвижването до общинския център.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини