Полицията със засилени мерки за безопасността по време на абитуриентските балове

От страна на пловдивската полиция е създадена необходимата организация за гарантиране на обществения ред и безопасността на движението и недопускане на престъпления от общ характер по време на абитуриентските балове и тържествата по случай 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Проведени са срещи с училищните ръководства, представители на местната власт, управители на заведения и частни охранителни фирми, за съгласуване на съвместните действия и набелязване на конкретни мероприятия.

Осигурено е засилено полицейско присъствие в районите на училищата при изпращане на зрелостниците.

Извършени са проверки на увеселителните заведения (ресторанти, барове, дискотеки, клубове и други), като специално внимание е  обърнато на пропускателния режим за недопускането на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества, които биха предизвикали нарушения на обществения ред.

Завишен е контролът по пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства.  

В рамките на традиционната превантивна кампания “Абитуриенти” и във връзка с очакваната интензивност на движение на МПС е създадена организация за осигуряване безопасността на движението. 

Екипи на сектор “Пътна полиция” ще патрулират в районите около училищата и заведенията и при необходимост ще регулират възлови кръстовища, където ще преминават автомобилите с абитуриенти.

По време на осъществявания стриктен контрол за недопускане на пътни произшествия и спазване на Закона за движение по пътищата ще се използват наличните системи за видеоконтрол, а след обработване на събраните материали ще се вземат предвидените в закона санкции спрямо всички нарушители. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини