Нова Броудкастинг Груп и Американската агенция за глобални медии обявиха стратегическо партньорство

Нова Броудкастинг Груп (НБГ) и Американската агенция за глобални медии (USAGM) обявиха стратегическо партньорство, съобщиха от българската медийна компания.

Споразумението за сътрудничество бе подписано днес от главния изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова и директора „Бизнес развитие - Евразия“ на Американската агенция за глобални медии Адам Гартнер. На събитието присъстваха посланикът на САЩ в София Кенет Мертен и съветникът по обществените въпроси в дипломатическата мисия на САЩ в България Джеф Уайншенкър, както и представители на партньорските организации на Нова Броудкастинг Груп.

"Основната дейност на Американската агенция за глобални медии е и винаги е била марката "Гласът на Америка" (Voice of America, VOA) и радио "Свободна Европа", а сега и нашият 24-часов канал на руски език Current Time. Предоставяме отделните програми на големите местни филиали и работим с тях, за да предложим най-добрите продукти, които да обогатят възможно най-голяма аудитория", заяви Адам Гартнер, директор „Бизнес развитие - Евразия“ на Американската агенция за глобални медии.

"Партньорството е ценно не само за нас като медия, за нашите журналисти, но и за цялото общество. След прехода в страните от Централна и Източна Европа, Гласът на Америка винаги се е свързвал със свободата на словото, демокрацията и е бил мощен източник на достоверна информация. В един глобален и бързо развиващ се свят, с толкова много събития и значими моменти, осъзнавам голямата отговорност на медиите и на всеки журналист. Във време на нарастваща дезинформация тяхната роля и независимост са от решаващо значение навсякъде по света. Новите технологии и социални медии променят медийната среда, но те не могат да изместят добрата журналистика и нейната функция да посочва кое е вярно и кое не“, каза главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини