Прокуратурата се самосезира след разпространена информация в медиите за принуда и незаконни записи

Петьо Петров - Еврото е обявен за общодържавно издирване, става ясно от съобщение на Софийска районна прокуратура за вчерашната акция, която беше проведена съвместно с ГДБОП.

Софийската районна прокуратура се е самосезирала след разпространена информация в медиите за принуда и незаконни записи. По случая е образувано досъдебното производство за това, че от 2018 г. до 29 май т.г. в София, различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване, както и за това, че за посочения период, без надлежно разрешение, което се изисква по закон, е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация. Това информират от прокуратурата.

По досъдебното производство обвинение е повдигнато на лице с инициали П.П. Мъжът не е намерен и в момента е обявен за издирване.

До момента в хода на разследването са извършени множество действия – разпитани са свидетели и са извършени претърсвания и изземвания на различни адреси в София. Предстои назначаване и изготвяне на експертизи, както и разпити на още свидетели. 

В случай, че в хода на досъдебното производство се съберат доказателства за друго извършено престъпление, обвинението ще бъде прецизирано и ще се прецени налице ли са основания за привличане към наказателна отговорност на други лица, посочват от прокуратурата.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини