Съпругата на президента предложи учител по български език и психиатър на Кирил Петков

Изображение 1 от 2

    "Познавам хора, които дават уроци по български език - лексика, граматика, синтаксис и всичко, свързано с него (българския). Познавам и психиатър (г-жо Гълъбова, Вас визирам - Цветеслава Гълъбова - бел.ред.), който работи с различни разстройства на личността - от халюцинации за евразийски попълзновения до "аз съм избрания". Ако някой има нужда - на лични. Защото, преди всичко, сме човеци и трябва да си помагаме."

    Това написа Десислава Радева, съпруга на президента Румен Радев в публикация във "Фейсбук", към която е добавена снимка на Кирил Петков, а на заден план се вижда и другият съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

    След това тя цитира публикация на друг потребител, в която е написано, че преди година "Продължаваме промяната - Демократична България" са викали "Мутри вън", когато са се борили с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а вчера са викали "Мутри вън", когато се борят с Радев и се опитват да се коалират с Борисов.

    Петков и Василев участваха в протест пред президентството вчера, чието мото беше "Няма да позволим да се превърнем в Беларус!", като искането бе Радев да е президент на всички българи и да се съобразява с решенията на парламента.

    Преди него Кирил Петков написа във "Фейсбук": "Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия и да загуби свободата и демокрацията си. Имаме нужда от редовно и проевропейско правителство час по-скоро". Добави, че ръководителите на службите, назначени от президентството, са впрегнали целия си ресурс, но не в защитата на националната сигурност, а в производство на политически компромати. Вчера в парламента председателят на ДАНС Пламен Тончев заяви, че министри от кабинета "Петков" не са работили за интересите на България.

    През май 2021 г. Кирил Петков и Асен Василев бяха назначени за министри във второто служебно правителство на Радев. През септември същата година двамата обявиха проекта си "Продължаваме промяната". След управлението на кабинета "Петков" постепенно напрежението с Радев се покачваше, а на 5 декември 2022 г. президентът заяви, че е било грешка да им дава шанс. Нарече действията им "шарлатания". От новата партия пък контрираха, че Радев е казал "Мутри, вън!", а след това е върнал мутрите в управлението на страната.

    В понеделник (29 май) Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство след изборите на 2 април на "Продължаваме промяната - Демократична България", като се държа много резервирано с представителите на формацията и препоръча мандатът да не бъде изпълнен.

    Днес съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов заяви, че президентът иска служебен кабинет до местните избори през есента, за да предложи министри за кметове.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Хр
      Христова
      6 -3
      18:24, 31 май 2023
      ""Присмяло се гърбаво на щърбаво !""
      Деса Стюардеса е по-голямо посмешище от Харвардите. Та тази "много висока жена " след като мина през кревата на трима мъже си падна накрая на похотливия славяновски зелен чорап, на който Нинова отвори парашута за не ограничена власт. По едно време Мунчо и забрани да пише и дава мнение но явно че не си е пила успокоителните. Тази президенша да продължи да си обикаля бутиците и да не се занимава с работи, които не са за умствените и способности.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини