Руска Иванова отстъпва председателския пост на структурата на СБУ в Асеновград

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев бе специален гост на „Бал на учителя“, организиран от Синдиката на българските учители (СБУ), в частност – от Общинския изпълнителен комитет на организацията в града.

„За мен е огромно удоволствие да приема тази покана и да присъствам на този празник, на който срещам истински отдадени на професията си хора.

Синдикатът на българските учители неуморно доказва, че постига цели, реализира каузи, очертава тенденции и задава посоки за своето бъдещо развитие, за развитие на качествено и модерно образование, за личностно и професионално удовлетворение на заетите в системата на образованието, за техния просперитет и все по-нарастващ авторитет в обществото.

И всичко постигнато е в резултат на Вашите усилия, на Вашата сплотеност, на Вашата воля и увереност, на Вашия професионализъм и отдаденост на каузата синдикализъм“, казва в свой поздравителен адрес до СБУ градоначалникът.

Към днешна дата председател на организацията е Инна Митева, която бе избрана на VIII Отчетно-изборна конференция, провела се преди около месец.

До преди това, постът заемаше Руска Иванова.

В далечната 1997 г. именно тя прекрачва прага на Общинския координационен съвет на СБУ в Асеновград и се заема с нелеката задача да бъде ръководител.

Още с първата стъпка на тази длъжност, Руска Иванова сякаш обещава на себе си и на всички членове на СБУ да бъде непримирима с несправедливостите и винаги да бъде в защита на правото и на истината.

И така, в дългогодишната ѝ синдикална дейност призванието я води по професионалния й път близо 26 години.

През цялото това време многократно се е налагала нейната подкрепа за отстояване на учителските права.

Руска Иванова винаги е поддържала борбения дух у учителите.

Давала е всичко от себе си за повишаване на тяхната квалификация.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини