"Какво ям?" със Зоуи Дешанел

Оригиналната Max поредица от шест епизода без сценарий "Какво ям?" със Зоуи Дешанел" е налична за гледане наведнъж в стрийминг платформата HBO Max.

Зоуи Дешанел е на мисия да разреши ежедневните хранителни дилеми, като зададе трудните въпроси, които всички имаме за това, което ядем. В супермаркета или в собствената кухня, Зоуи изследва често срещани хранителни мистерии и разкрива шокиращите истини, които големите производители на храни искат да скрият, докато открива прости решения на въпроса: "Какво ям?"

С помощтта на специалисти в сферата си, Зоуи развенчава митове за начина ни на хранене и дава съвети как да се храним едновременно здравословно и вкусно.

"Ами ако всички истории, които сме чували за мазнините, се основават на лъжа?" - пита американската актриса Зуи Дешанел. Тя търси отговори на този и други въпроси, свързани с ежедневното хранене в шестте епизода на новото си образователно документлно реалити в HBO Max.

Темата за храненето и ежедневната диетата е много обширна и е излълнена с доста митове - докато някои експерти твърдят, че въглехидратите са зло, други са по-снизходителни към тях. За да открие истината. Какво крият големите производители на храни от потребителите и какво яде Зоуи Дешанел вече можете да видите в епизодите в HBO Max.

Мазнините са най-големият враг на хората. Това е твърдение, което всеки вероятно е чувал много пъти. В предаването Зоуи и диетолозите разкриват, че тази хранителна съставка всъщност може да има не само негативно влияние, но и висока хранителна стойност.  Ще се изненадате да научите, че шоколадът, може да бъде част от ежедневната ви диета, дори когато се опитвате да се храните балансирано. По време на пътуване до ферма за производство на какаови зърна специалист разкрива пред Зоуи тайните на хранителните свойства на шоколада и как да го консумираме по начин, който не вреди на организма и ни позволява да извлечем всички ползи, следователно да го включим в ежедневната си диета.

Разбиват се митове, които се разпространяват от години:

Епизод 1: "Големи, дебели лъжи" - Нека си признаем - слагаме равенство между мазно и дебело. Мазнините са освен вкусни и питателни, а всички ние може би сме били подвеждани в продължение на десетилетия. Зоуи Дешанел се среща с Карлос Паризи и Софи Роу, за да ни разкаже кои са правилните мазнини и масла, които трябва да купуваме и кои да избягваме.

Епизод 2: "Да си купим плодове?" - Плодовете могат да бъдат органични, обработвани, пресни или консервирани, а възможностите са безкрайни. Зоуи Дешанел се присъединява към Дариани Сантана и Карлос Паризи, за да разкрие кои плодове трябва да са новите ни най-добри приятели и дали тези без етикет 'био' са приятелят, когото не сме знаели, че имаме.

Епизод 3: "Зърнен трилър" - От захарни бомби до закуски с преклено много добавки, съвременните зърнени храни са се отдалечили от здравословния си произход. Зоуи Дешанел получава помощ от Карлос Паризи и Кевин Къри, за да открие нови начини да върне зърнените храни на масата за закуска.

Епизод 4: "Спрете да се страхувате от зелените храни" - В свят, който доста деца смятат, че зелените храни са гадни, безвкусни и скучни, Зоуи Дешанел получава професионални съвети от Дариани Сантана и Кевин Къри, които разкриват най-вкусните тенденции в "зелената вселена" и посочват мечтаните зелени храни, които всички трябва да консумираме.

Епизод 5: "Без болка, яж си зърното" - С диетите, които избягват въглехидратите като чума, тези храни имат лоша слава от години. Зоуи Дешанел и кореспондентката Паола Валдес обръщат сценария, като проучват начини да ни помогнат да решим кои зърнени храни трябва да станат нашите нови приятели в хранителния магазин.

Епизод 6: "Шоколадът ли е любовникът, който пренебрегвате?" - Зоуи Дешанел обмисля възможността да яде шоколад всеки ден, докато разгадава тайните, свързани с едно от най-обичаните лакомства в света. Освен това София Роу посещава шоколадова ферма, за да докаже, че шоколадът е наш приятел.

Изпълнителни продуценти на шоутo са Зоуи Дешанел, Джефри Л. Уивър, Трейси Уеърс, Матю Сегал, Джарет Морено, Майк Вайниси, Джеси Суровел, Тейе Шуайб и Том Вернер. "Какво ям?" със Зоуи Дешанел" е продуциран от ATTN:, компания на Candle Media за Warner Bros. Discovery.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини