Федерацията по плуване обвини Антъни Иванов в уронване на престижа

Българската федерация по плувни спортове (БФПС) критикува Антъни Иванов заради медийните му изяви по време на държавното лично отборно първенство от 29 юни до 2 юли.

Плувецът публично заяви, че е имало натиск и заплахи срещу него да си "затваря устата", след като коментира наказанието от две години заради пропуснати допинг проверки.

"Ръководството на БФПС намира за неоснователни твърденията на Иванов за оказван натиск върху състезателя по време на шампионата. Ръководството на БФПС намира за уронващи престижа на федерацията непристойните и неприлични изказвания на Иванов, и осъжда остро подобен тип поведение от страна на всеки един български плувец", се казва още в съобщение от федерацията.

От федерацията припомнят, че нямат отношение по наказанието на плувеца, потвърдено от Спортния арбитражен съд в Лозана.

Управителният съвет на БФПС съобщи, че е сезирал Дисциплинарната комисия към централата, която "ще вземе решение, след като се запознае с всички материали по случая"

По-рано днес Иванов заяви, че няма за какво да се извинява и че съжалява само, че не е получил подкрепа от другите национали по плуване.

"Да, получих заплаха. Не искам и няма за какво да се извиня. Единствено съжалявам, че момчетата от националния отбор не са застанали зад мен все още, защото те знаят, че трябва промяна. Надявам се в скоро време да излязат и те също да кажат истината. Рано или късно това трябва да се случи и да има промяна. Тази промяна аз я поисках още преди две години, когато всички момчета бяха наказани за допинг", каза Иванов пред БНТ.

Той уточни, че не може да казва от кого са дошли заплахите: "Надявам се да излезе и да сподели какво е казал, кога го е казал и защо го направи точно преди основната ми дисциплина. Това беше сериозен удар под кръста, имайки предвид, че близките ми бяха там. Дори малката ми сестричка чу тези заплахи."

Иванов отново заяви, че ако няма промяна във федерацията, може да се състезава за друга държава.

Федерацията и Иванов влязоха в спор и в началото на годината, когато плувецът отказа да подпише договора си за тази година. Тогава от централата заявиха, че капризите му идват в повече.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини