Община Асеновград: Засади дърво, изпрати снимка

Община Асеновград е засадила точно 118 дървета през първата половина на 2023 г.

Още през януари своя нов дом са намерили 15 дървесни вида на ул. "Александър Стамболийски" и ул. "Съединение".

Още 5 дървета са засадени през следващите два месеца в Централна градска част - на ул. "3-ти март", както и на ул. "Братя Пачови".

През април, май и юни е извършено залесяване с различни дървесни видове до паметника на Чорбаджака, в "Малка алея" (Кучешкия парк), в парка на ул. "Цар Освободител", на ул. "Полк. Дрангов", ул. „Първомайска", ул. „Братя Миладинови", пред ДГ „Зорница“, в междублоковото пространство между ул. "Цар Иван Асен II" и ул. "Васил Левски", пред Градския плувен комплекс, на ул. "Александър Батенберг", до бившата мандра, на ул. "6-ти януари", ул. "Марица", ул. "Ген. Дандевил" и до паметника на ген. Дандевил, на ул. "Пирин", ул. "Тутракан", ул. "Хан Аспарух", пред ОУ "Ангел Кънчев", на ул. "Градешница", кв. "Запад" и в Градския парк.

Видовете дървета, които са засадени на територията на града, са кестени, кълбовидна каталпа, дървовидна ружа, явор, кълбовидна акация, ясен, пауловния, чинар, сребърен смърч, китайски мехурник, церсис.

Община Асеновград апелира жителите да опазват зелената система на града и населените места в района.

Призовават се хората да намерят време и при възможност и пространство наесен да засадят в своите имоти поне по 1 дърво.

Целта е заедно, администрация и граждани, да проявят отговорност към бъдещите поколения, като запазят белите дробове на Асеновград.

Ще очакваме снимките Ви на засадено от Вас дърво (или на няколко), изпратени на лично съобщение във Facebook страницата на общината, за да покажем, публикувайки ги, че ни е грижа за природата и чистия въздух на най-големия необластен град в България.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини