Община Асеновград с молба към гражданите заради блокирането на асансьора на площада от деца

Многократно община Асеновград установява, че деца и тийнейджъри блокират асансьора, монтиран след обновяването на централния площад в града.

По този начин се ограничава достъпът на трудно подвижни хора и родители с детски колички.

Асансьорът е изграден с цел улеснение на гражданите до II и III площадни нива и е недопустимо да се превръща в обект на игра или вандалщина.

Асансьорът е модерен, функционира със съвременна технология и електроника, с цел при авария да се отреагира възможно най-бързо.

Община Асеновград отправя апел към родителите да обърнат внимание на децата си, относно опазването на общинското имущество, защото то е на всички нас, гражданите.

В случай, когато съоръжението се превръща в обект на игра и бива умишлено блокирано, се разходват ненужно време и човешки ресурс, от парите на всички данъкоплатци, за да може същото да бъде отремонтирано и отново въведено за безопасна експлоатация.

Едновременно с това, точно в този момент, асансьорът може да се окаже от спешна необходимост на трудно подвижно лице.

Община Асеновград призовава съоръжението да се ползва само и единствено по предназначение.

И информира, че 24-часовото видеонаблюдение функционира и всяко умишлено блокиране на асансьора се докладва на Районно управление – Асеновград, като вандалска проява, с цел да бъдат установени и наказани извършителите.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини