СК "Хамон" - Асеновград с нови отличия

Изображение 1 от 3

    Един черен и два кафяви колана бяха защитени след продължителни и изтощителни изпити, от каратистите на "Хамон доджо" - Асеновград по време на летния технически лагер в Кранево.

    "Шо дан" или черен колан първи дан защити Свилен Биков, което му донесе и титлата семпай.

    За своите 47 г. той трябваше да се представи на ниво редом с останалите 20-годишни каратисти и да работи наравно с тях техника, изпит за сила и издръжливост, както и кумите - предизвикателство (спаринг фул контакт).

    Кафявите колани бяха защитени от състезателите по ката и кумите Венелина Симеонова и Стефан Карастоянов, които през годините донесоха много титли и медали на клуба и Асеновград.

    Изпитите им се проведоха пред комисия в състав: президента на Европейската карате организация шихан Ремигиуш Карпински, ръководителя на техническата комисия шихан Ян Бюлоу, члена на борда на ЕКО шихан Гилберт Клеверинга, както и ръководството на българската федерация по шинкиокушин.

    Представянето им на тренировките беше наблюдавано също от треньора на националния отбор на Япония и жива легенда в шинкиокушин Норичика Цукамото.

    Той пристигна в България с шестима от своите състезатели, които се включиха в лагера и демонстрираха завидни бойни умения.

    Освен японските каратисти, в Кранево присъстваха представители на общо 12 държави от Европа и Азия: Полша, Белгия, Литва, Казахстан, Унгария, Грузия, Украйна, Румъния, Нидерландия, Германия.

    Лагерът се проведе от 01.07.23 г. до 09.07.23 г. и се организира от Федерация Българско Карате Шинкиокушин с главен инструктор шихан Валери Димитров.

    Страната ни не е била домакин на подобен форум в бойните изкуства на толкова високо международно ниво от 2018 г. насам.

    След броени дни черните колани на СК „Хамон“ - сенсей Илхан Наимов, семпаите Свилен Биков, Джанет Идриз и Джейхан Идриз, заминават за Япония.

    В продължение на близо месец те ще изучават от извора същността на карате.

    Ще имат възможността да тренират в няколко местни школи и да присъстват на състезание в родината на шинкиокушин.

    „Ще се върнем с желание да споделим видяното и наученото с всички в нашето доджо, за да бъдем още по-добри и автентични в това, което правим, и да въврим още по-уверени по бойния път със смирение, с чисти и открити сърца“, сподели сенсей Наимов.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини