Споразумение в размер на 175 млн. евро подписаха Европейската инвестиционна банка и ББР

Финансово споразумение в размер на 175 млн. евро бе подписано между Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Българската банка за развитие (ББР). На церемония в Министерския съвет подписите си под документа положиха вицепрезидентът на ЕИБ Лиляна Павлова и Цанко Арабаджиев, изпълнителен директор на ББР. 

На церемонията бе сключено и гаранционно споразумение между ББР и Европейския инвестиционен фонд по програма InvestEU за развитие на иновации, дигитализация и прилагане на зелени технологии у нас.

„Това събитие е от голямо значение за българския малък и среден бизнес. За 24 години ББР е предоставила подкрепа за над 24 хил. предприятия чрез различни финансови инструменти, с ресурс в размер над 7,3 млрд. лева“, отбеляза Илия Караниколов, председател на Управителния съвет на ББР. 

„Споразумението, което подписваме днес, е естествено надграждане на над 20-годишно сътрудничество с ЕИБ. Още едно доказателство, че европейските институции виждат в ББР надежден, предвидим и доверен партньор“, коментира още той. 

На церемонията присъстваха вицепрезидентът на ЕИБ Лиляна Павлова, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, министърът на финансите Асен Василев, членовете на Управителния и Надзорния съвети на ББР.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини