Засилено полицейско присъствие в Цалапица. 19-годишни близнаци помагали да бъде похитен Димитър

Трета вечер на протест в Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър. Хората настояват да се разкрие цялата истина по престъплението.

Засилено полицейско присъствие в има Цалапица през цялата нощ. На протеста в понеделник вечерта се стигна до напрежение пред къщата на двамата близнаци, за които прокуратурата съобщи, че са помогнали на убиеца на 24-годишния Димитър.

Бащата на жертвата заяви, че колата, с която е похитен синът му, е на бащата на въпросните близнаците - нещо, което обвинението потвърди.

Във вторник вечерта се очаква нов протест на жителите на Цалапица.  

Вчера прокуратурата обяви, че заподозреният за убийството е имал помагачи. Според обвинителите това са двама братя от селото, които му помогнали да скрие трупа и да избяга от страната.

„Държа да подчертая, че те не са съучастници в убийството. Пак ще го повторя след извършване на убийството и без предварително да са се договаряли с извършителя на убийството са положили усилия да прикрият деянието, да избегне той наказателно преследване и дори да се укрие в последствие”, заяви Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив.

Двамата братя са задържани . Те са се укривали и са направили опит да избягат, съобщиха от прокуратурата.

„Б.Д е спомогнал след убийството пак повтарям да се превози трупът на убития Д.М, а В.Д е осигурил кирка, мотика и лопата, с които впоследствие извършителят на убийството е изкопал и заровил трупа. Също така двамата братя от близкото сметище до мястото, където е извършено убийството са носели строителни материали, с които са покрили мястото, където е било заровено тялото”, каза Димитър Костов, наблюдаващ прокурор.

Единият от братята дори помогнал на извършителя на убийството да напусне местопрестъплението като го закарал с автомобила си до дома му. Близнаците ще бъдат задържани за 72 часа и ще им бъде повдигнато обвинение.

„За личното укривателство наказанието е до 5-години лишаван от свобода”, съобщи Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив.

Снощи хората от Цалапица блокираха с жива верига главния път през селото, който свързва магистрала „Тракия” с Родопите. След това се отправиха към къщата на двамата братя. Двамата са на 19 години. Пред дома им, протестиращите поискаха родителите да излязат навън, но никой не се появи. Полетяха камъни и димки. Полицията се намеси и спря хората. Стигна се до известно напрежение. Съседите разказват, че къщата е празна от вчера.

След това протестиращите се отправиха към дома на заподозрения за убийството - 30-годишният Рангел Бизюрев, за който е издадена европейска заповед за арест.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Sd
    sdf
    0 0
    16:18, 1 авг 2023
    Как така не са съучастници на убийството, вие съвсем за риби ни взехте, те го отвлякли и заровили, а не били съучастници, като няма съд и прокуратура, народа сам ще се оправя. До там ни докарахте, из*ерзи такива
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини