Майчинството се отразява добре на социалния живот

Майчинството подобрява социалния живот, твърдят психолози, цитирани от в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Младите майки разширяват приятелския си кръг средно с осем души, показа анкета с 4000 майки. Половината от участниците в допитването споделят, че след като са родили, са изгубили контакт с част от предишните си приятели, но са се сближили с още по-голям брой хора. Жените, които гледат малките си деца, си създават още по-широк кръг от познати и приятели, с които се срещат много по-често, казва Кейти Барлоу от благотворителната организация на подпомагане на деца, болни от рак, CLIC Sargent, провела анкетата.

Изследването показва, че един месец, след като родят, майките стават център на широк приятелски кръг. 48% от тях се стремят да си създадат група от доверени приятели, от които при нужда могат да потърсят помощ. Младите майки най-често срещат нови познати на детските площадки за игра (44%), в детските ясли и градини (32%) и на кафе заедно с други майки с деца (22%). 10% пък си създават познанства, докато се занимават с фитнес. За 75% от майките дните, когато са ходели по заведения и партита, са останали в миналото, а 25% изобщо не се срещат със старите си приятели. 80% от младите майки редовно са на компютъра.

Две трети от тях използват "Фейсбук" и "Туитър", за да общуват с приятелките си и с други млади майки. 50% използват имейл, а 40% разчитат на SMS. В интернет младите майки прекарват най-малко по два часа дневно. 40% от майките са се опасявали да не се почувстват изолирани, след като родят, но почти половината са се присъединили към различни групи, кампании за набиране на средства и общественополезни инициативи, за да се запознаят с нови хора. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини