С 22% се увеличават заплатите в Спешна помощ, с 20% - в здравните инспекции

С 22% се увеличават възнагражденията по категории персонал в Центровете за спешна медицинска помощ, а в Регионалните здравни инспекции – с 20%. Това бе договорено на провелото се днес заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в “Здравеопазването”, свикано по инициатива на Федерацията на синдикатите в здравеопазването, съобщава на сайта си Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

На заседанието беше поет ангажимент в кратък срок да започнат преговори за нов Колективен трудов договор за 2024 г. Страните се договориха на отделен Отраслов съвет за тристранно сътрудничество да бъдат обсъдени приоритетите в здравеопазването, информира синдикатът. 

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков е бил избран за председател на Отрасловия съвет на заседанието. 

В процеса на изготвяне на държавния бюджет за 2023 г. от КНСБ настояха да бъдат предвидени средства за увеличение за възнагражденията в Спешната помощ и здравните инспекции. В края на юли парламентът прие законопроектите за държавен бюджет, за бюджета на Националната здравноосигурелна каса и на Държавното обществено осигуряване за 2023 г. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини