Премиерът поиска смяна на главния секретар на МВР след съвещанието със службите

Премиерът Николай Денков поиска от вътрешния министър Калин Стоянов да подготви доклад с искане за смяна на главния секретар на МВР. Това стана ясно след съвместното съвещание на МВР и службите за сигурност при премиера след убийството на Алексей Петров.

"Има и вътрешен проблем в МВР. Те са свързани с отговорността на главния секретар. На практика министъра не работи с него, защото няма доверие", посочи Денков.

По думите на Денков към момента няма установена връзка между различните знакови убийства от последните месеци и години.

"По отношение на убийството на Алексей Петров има различни линии във връзка с позициите му в ДАНС, бизнес интереси. Изследват се различни мотиви. Включително и отмъщение. Той е ходил без охрана на различни места, не се и чувствал застрашен. Работи се по конкретни следи, които не могат да бъдат представени публично".

Към момента не можем да говорим за гангстерска война или завръщане на мутренските години, заяви вътрешният министър Калин Стоянов.

Николай Денков категорично отрече твърденията, че Алексей Петров стои зад съставянето на правителството.

"Той няма нищо общо със сформирането на това правителство, със законодателната програма. Това са спекулации, които се опитват да създадат негативен имидж. Не съм го виждал и не съм говорил лично с него. Никога името му не е споменавано при разговорите ни с ГЕРБ".

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини